Saimaan Maku järjestää keväisen ruokatapahtuman Puistokadulla. Tule syömään herkullinen lähiruokalounas ja tutustumaan tuotteisiin.
Esittelyssä ovat By Maitolan luomumaidosta valmistetut artesaanijäätelöt, Pääset maistamaan Café Rantakiven uutta tuotetta voikukkamajoneesia ja sekä Vavesaaren tilan karviais-punasipulisalsaa ja herkullisia juomia.
Tapahtuma klo 11-15
By Maitola: Jäätelömaistiaiset ja myynti
Café Rantakivi: Voikukkaöljy ja voikukkapeston esittely. Voikukkamajoneesin maistiaiset
Vavesaaren tila: Tuotteiden esittelyä ja maistiaisia
Lähiruokalounas: noin 18 annosta varausjärjestyksessä, 14,90 €. Osta etukäteen verkkokaupasta https://holvi.com/shop/saimaanmaku/
Saimaan Maun kahvilassa on kahvipöydän lisäksi tarjolla lähiruokalounas johon sisältyy kauden villivihanneksilla terästetty alkupalasalaatti, aromikas suppilovahverokeitto Päivärinteen Ruislastun juureen leivotun kauraleivän kera ja jälkiruoaksi pannari marjahillokkeen ja kermavaahdon kanssa. Voit varata lounaan ostamalla sen Saimaan Maun verkkokaupasta ennen 17.5. – ennakkoon ostettu lounas sisältää pyötävarauksen.



By Maitolan jäätelöt valmistetaan tuoreestra luomumaidosta Kiteellä Koivikon kartanolla. Jäätelössä ei ole mitään ylimääräistä – niissä maistuu suomalainen makumaailma. Maito käsitellään pastoröimalla. Lyhyt kuljetusmatka pienentää hiilijalanjälkeä. Lähituotanto tukee paikallista taloutta ja kuluttaja tietää täsmälleen, mistä jäätelön raaka-aineet tulevat. Tuote on puhdas ja aito maidonmakuinen jäätelö.
Café Rantakiven voikukkapeston ja voikukkaöljyn pääraaka-aine ovat voikukan kukinnot, jotka, kerätään käsin Punkaharjun ja Kerimäen metsäniityiltä. Tuotteita on kehitetty yli neljä vuotta Cafe Rantakivessä Pasi Hirvosen ammattitaidolla. Molemmat tuotteet sisältävät voikukan lisäksi valkosipulia, pippuria kaukaisista maista, häivähdyksen merisuolaa, notkeaa, keltaista kotimaista rypsiöljyä, kevyen tuulahdus Välimereltä kapristen mukana ja raikasta, virkistävää käsinpuristettua sitruunamehua. Tuotteet eivät sisällä lisäaineita eli kyseessä on luonnollinen vegaaninen, laktoositon ja gluteeniton villiruoka. Tuotteet ovat olleet hittejä jo syntyessään. Tuotekehitys jatkuu ja lauantaina pääsee maistamaan Café Rantakiven voikukkamajoneesia.
Vavesaaren tilan kuuluisat tuotteet syntyvät tilalla Kangasniemellä sukupolvelta toiselle säilyneiden reseptien pohjalta sekä jatkuvan tuotekehityksen tuloksena. Raaka-aineina ovat puhtaiden metsien marja-aarteet ja luonnonmukaisten viljelysten sadoista. Suotuimpia tuotteita ovat marjamarmeladit sekä aromikkaat limonadit ja kuohujuomat.
Saimaan Maku juhlii sille vasta myönnettyä Suomalaisen Työn “Yhteiskunnallinen yritys” -merkkiä sekä D.O. Saimaa jäsenyyttä tukiorganisaationa. Yhteiskunnallinen yritys on yritys, jonka liiketoiminnan ensisijainen päämäärä on tehdä yhteiskunnallista hyvää. Yhteiskunnalliset yritykset ovat yksityisiä ja kolmannen sektorin toimijoita ja ne käyttävät valtaosan voitoistaan niiden tavoitteen mukaisten päämäärien toteuttamiseen. Saimaan Maussa on myynnissä Savonlinnan monipuolisin valikoima Saimaan omalla alkuperämerkinnällä varustettuja D.O. Saimaa -tuottteita, kuten Heinosen kalaherkun ja Järvi-Suomen kalatuotteen herkullisia kalasäilykkeitä ja esimerkiksi Toivolan tilan maatiaisruisjauhot. Saimaan Maussa on mukana noin kymmenen D.O. Saimaa -tuottajaa.
Saimaan Maku on lauantaina avoinna klo 11-18.
Tervetuloa tapahtumaan!