Annoksia oopperasta Saimaan Maussa

Osallistumme ensimmäisenä toimintakesänämme Annoksia oopperasta -kampanjaan, Saimaan Maku tarjoaa oopperateemaisia annoksia, jotka pohjautuvat Saimaan makupalat -ideaamme: tapas-tyylisiin pikkuannoksiin, joissa käytetään paikallista maukasta lähiruokaa.

Annokset ovat tarjolla Saimaan Maku -kahvilassa 24.6. – 3.8. välisenä aikana. Saatavuudessa voi olla pientä vaihtelua, joten jos nimenomaan näitä annoksia haluaa maistella, on varminta tehdä tehdä ennakkovaraus varsinkin isommalle ryhmälle.

Tsaarin kruunun - annoksia oopperasta.
Tsaarin kruunu.

Tsaarin kruunuBoris Godunov    5,90 €
Pala Venäjän tsaarin hovin ylellisyyttä ja venäläisiä rustiikkeja makuja: Tattarin maku yhdistyy aistikkaaseen mätiin, smetana tuo täyteläisyyttä ja punasipuli pirskahduksen hapokkuutta.  

Ainekset: tattarileipänen, kirjolohen mäti, smetana, marinoitu punasipuli, mustapippurihuntu. L, G. Allergeenit: kala. Kirjolohen mäti tulee Kesälahdelta Puruveden savukalalta ja leipäpohja paikalliselta leipomolta.

Musta kuiskaus: Suklaakakkua, vadelmahilloketta ja vaniljajäätelöä.
Musta kuiskaus.

Musta kuiskaus – MacBeth   6,40 €
Salattu kuiskaus Skotlannin pimeästä yöstä on tumman suklaan, vadelman ja vaniljan kohtalokas yhdistelmä.

Ainekset: Suklaakakku, vadelmamelba, vaniljajäätelö. Paikallinen leipomo kehittänyt viettelevän Macbeth-suklaakakun, jota täydentää savonlinnalaisen Saimaan Marjan vadelmista tehty melba ja Kiteen By Maitolan vaniljajäätelö.

Kolme arvoitusta -leivos. Kerrosleivos, jonka päällä on keltainen tyrnimarjahyytelö.
Kolme arvoitusta.

Kolme arvoitusta Turandot    5,90 €

Salaperäinen ja hienostunut häivähdys Kiinan keisarillisesta palatsista. Koristeellinen leivos kätkee sisälleen pehmeitä makuja keisarillisen keltaisen pinnan alle – osaatko ratkaista arvoituksen?

Ainekset: Vadelma- ja tyrnihyytelö, koriste, gluteeniton leivospohja.   L, G.  Arvoituksellinen leivos syntyy Johanna’s Bakery’ssä Savonlinnassa ja aistien nautinnon täydentävät Saimaan Marjan marjoista valmistetut hyytelöt.